Het Vlaams Vredesinstituut is een onafhankelijk
instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement.

Opening “The Graves are Nice this Time of Year”

Datum
07/10/2018
0:00

Op 7 Oktober opent in Sint Niklaas de tentoonstelling The graves are nice this time of year . Deze expo kwam tot stand in opdracht van Vlaams Vredesinstituut, het Vlaams Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Directeur van het Vlaams Vredesinstituut zal tijdens de opening van de tentoonstelling spreken over de voortdurende relevantie van herdenking en herinnering.

De tentoonstelling plaatst ingeburgerde, traditionele vormen van herdenking en herinnering in een ander licht, haalt vergeten elementen naar boven en introduceert nieuwe pistes. De foto’s sporen aan tot reflectie over het herdenken en herinneren van de Eerste Wereldoorlog en brengen die herinnering ook tot leven. De tentoonstelling geeft ons met andere woorden een andere, vernieuwende en dynamische kijk op de herdenking van de Groote Oorlog.

Naast zijn carrière als persfotograaf voor o.a. De Standaard en De Morgen, maakte Jimmy Kets ook naam met zijn persoonlijke reeksen als BrightsideHotel Kets en Niet Miss. Naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog zet Kets met deze solotentoonstelling een volgende stap in de ontwikkeling van zijn oeuvre.

Meer info

https://www.ccsint-niklaas.be/podium/11019/jimmy-kets-the-graves-are-nice-this-t…