Het Vlaams Vredesinstituut is een onafhankelijk
instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement.

De rol van de industrie in verantwoordelijke internationale overdrachten van conventionele wapens: ervaringen en perspectieven (met Diederik Cops)

Datum
11/05/2023
13:15 - 14:30

Onze onderzoeker Diederik Cops zal deelnemen aan dit nevenevenement van de 2e informele voorbereidende en werkgroepvergaderingen van het ATT CSP9 in Genève.

Van wapenproducenten tot makelaars, over expediteurs, logistieke en transportdienstverleners, tot banken, verzekeringsmaatschappijen en andere particuliere entiteiten; de industrie speelt een sleutelrol in verantwoordelijke internationale overdrachten van conventionele wapens en de effectieve uitvoering van het ATT (Arms Trade Treaty).

Dit nevenevenement biedt een platform om ervaringen en lessen uit te wisselen over doeltreffende maatregelen en manieren om de industrie in te schakelen ter ondersteuning van de uitvoering van het ATT. Ook zullen risicofactoren worden belicht waarmee actoren uit de industrie rekening kunnen houden bij het bepalen en uitvoeren van passende maatregelen om een verantwoorde internationale overdracht van conventionele wapens te bevorderen.

Openingswoord:
Ambassadeur Seong-mee Yoon (Republiek Korea, voorzitter ATT CSP9)

Sprekers:
Rob Hunter-Perkins, Conflict Armament Research
Ron Thomason, Maritieme Veiligheidsraad
Aureliana Neacsu, ministerie van Buitenlandse Zaken, Roemenië
Diederik Cops, Vlaams Vredesinstituut

Moderator:
Anna Mensah, UNIDIR