Het Vlaams Vredesinstituut is een onafhankelijk
instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement.

Dag van de Cultuureducatie. Lezing ‘Van conflict naar gesprek. Over geschiedenis, wetenschap en cultuur’

Datum
12/03/2019
9:30 - 17:00

Locatie
Vooruit

Op 12 maart vindt de Dag van de Cultuureducatie plaats in Vooruit, Gent van 9.30 tot 17.00 uur.

Dit jaar ligt de focus op angst als drijvende kracht achter cultuur en dus ook als essentieel onderdeel van cultuur- en kunsteducatie. Naast reflecties komen ook verschillende praktijkverhalen aan bod.

 

Onze onderzoeker Maarten Van Alstein zal er een open gesprek voeren over geschiedenis, wetenschap en cultuur samen met Rudi Audiens, Mohammed El Filali, Frank Saenen en Helge Daniëls:

Van conflict naar gesprek. Over geschiedenis, wetenschap en cultuur

Wie schrijft de geschiedenis? Welke verhalen vertellen we over gewelddadige conflicten? Wat als de wetenschap zaken vertelt die ongemakkelijk zijn of op weerstand stoten – bijvoorbeeld dat de aarde opwarmt, of dat oude verhalen over hoe de wereld ontstond niet stroken met gangbare wetenschappelijke inzichten? Hoe gaan we het gesprek aan over controversiële en delicate thema’s? Wat als mensen dingen zeggen waarmee we het hartsgrondig oneens zijn?

Moeilijke vragen… die ons niet alleen naar de anderen, maar ook in de spiegel doen kijken. Onvermijdelijk komen dan ook allerhande emoties in het spel: onzekerheid, twijfel – en angst.

 

Het volledige programma vindt u hier.
Deelnameprijs: 60€

Schrijf u hier alvast in!

http://www.cultuurenonderwijs.be/content/parallelsessiesbang-voor-angst#sessie1